Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Φινάλε διαδρομής για το "Ληνό" στην Ορεστιάδα


 Με την παρουσία της στο 13ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Ορεστιάδας, η ομάδα μας έκλεισε την διαδρομή της φετινής χρονιάς. Είδαμε παραστάσεις, γνωρίσαμε ανθρώπους απο άλλες ομάδες και ζήσαμε την ένταση της τελευταίας παράστασης του Κλέψε Λιγότερο.
Μικρό επιστέγασμα οι δύο βραβεύσεις που μας απονεμήθηκαν.
Μεγάλο κέρδος η διαδρομή μέχρι εδώ.

Η Κριτική Επιτροπή που παρακολούθησε όλες τις συμμετέχουσες παραστάσεις ήταν οι ηθοποιοί: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Νεφέλη Ορφανού, Χρήστος Στέργιογλου, Αιμιλία Υψηλάντη και ο Σπύρος Φωκάς.

Αναλυτικά τα βραβεία:
Βραβεία Κριτικής Επιτροπής
1ο βραβείο καλύτερης παράστασης
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης Θ.Ε.Σ.ΜΑ., για την παράσταση του έργου “Ο Επίλογος” του Αλέκου Γαλανού
2ο βραβείο καλύτερης παράστασης
Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ, για την παράσταση του έργου “Το Ταξίδι” του Γιώργου Θέμελη
3ο βραβείο καλύτερης παράστασης
Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα», για την παράσταση του έργου “Μοιρολατρία”, διασκευή από το μυθιστόρημα της Π. Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα»
βραβείο σκηνοθεσίας
Κωνσταντίνος Μέρρας, για τη σκηνοθεσία του έργου “Ο Επίλογος” του Αλέκου Γαλανού
από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης Θ.Ε.Σ.ΜΑ.
βραβείο σκηνογραφίας
Λουκάς Δαγδηλέλης
, για τα σκηνικά του έργου “Κλέψε Λιγότερο” του Ντάριο Φο, από τη Θεατρική Ομάδα «Ληνός» του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»
βραβείο ενδυματολογίας
Τριανταφυλλένια Οικονόμου, για τα κοστούμια του έργου “Μοιρολατρία”, από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα»
βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου
ΕΞ ΗΜΙΣΕΙΑΣ:
- Βιβή Ζαφείρη, για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Γιαννούλας” στο έργο “Ο Επίλογος” του Αλέκου Γαλανού, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης Θ.Ε.Σ.ΜΑ.
ΚΑΙ
- Ελένη Ιατρίδου, για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Ιοκάστης” στο έργο “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” του Άκη Δήμου, από τη Θεατρική Ομάδα «Έκφραση» Αλμωπίας
βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου
Παύλος Κομνηνός, για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Καραγκιόζη” στο έργο “Το Ταξίδι” του Γιώργου Θέμελη, από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ
βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου
Κούλα Μπούσιου, για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Γριάς Δημόσιου Γηροκομείου” στο έργο “Ο Επίλογος” του Αλέκου Γαλανού, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης Θ.Ε.Σ.ΜΑ.
βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου
Μπάμπης Χαμπίπης, για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Καπετάνιου Τζανή” στο έργο “Ο Επίλογος” του Αλέκου Γαλανού, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης Θ.Ε.Σ.ΜΑ.
βραβείο μουσικής σύνθεσης
Χρήστος Συκιώτης
, για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση στο έργο «Κλέψε Λιγότερο» του Ντάριο Φο από τη Θεατρική Ομάδα «Ληνός» του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»
βραβείο μουσικής επιμέλειας
Γρηγόρης Παπαδόπουλος, για τη μουσική επιμέλεια στο έργο «Μοιρολατρία», από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα»
βραβείο χορογραφίας
Έφη Μεράβογλου, για τις χορογραφίες στο έργο “Το Έκτο Πάτωμα” του Αλφρέντ Ζερί, από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια»
βραβείο φωτισμού
Τάσος Σταθάς, για τους φωτισμούς στο έργο “Το Έκτο Πάτωμα” του Αλφρέντ Ζερί, από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια»
Έπαινος Ερμηνείας:
- Θωμάς Αμαξόπουλος, για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Βεζύρη” στο έργο “Το Ταξίδι” του Γιώργου Θέμελη, από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ
ΚΑΙ
- Σταύρος Καραγεωργιάδης, για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Γιουρί, ο υπηρέτης” στο έργο “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” του Άκη Δήμου, από τη Θεατρική Ομάδα «Έκφραση» Αλμωπίας

1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης Θ.Ε.Σ.ΜΑ., για την παράσταση του έργου “Ο Επίλογος” του Αλέκου Γαλανού
2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
Ισοψηφία δύο παραστάσεων, οι οποίες μοιράζονται εξ ημισείας το βραβείο
- Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα», για την παράσταση του έργου “Μοιρολατρία”, διασκευή από το μυθιστόρημα της Π. Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα»
- Θεατρική Ομάδα «Έκφραση» Αλμωπίας, για την παράσταση του έργου “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” του Άκη Δήμου.
3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ για την παράσταση του έργου “Το Ταξίδι” του Γιώργου Θέμελη

ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους και συναδέλφισες  και φίλες -φίλους, που μας τίμησαν στις παραστάσεις μας και μας στήριξαν ηθικά και πρακτικά στην διαδρομή αυτή.
ευχαριστούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των παραστάσεων μας.
ευχαριστούμε τους συναδέλφους του τμήματος μεταφορικών μέσων και ιδιαιτέρως τον αγαπητό Βασίλη για την ευγενική προσφορά των υπηρεσιών του στην Ορεστιάδα και όχι μόνο. 
ευχαριστούμε τους χορηγούς που βοήθησαν στην καλύτερη παρουσίαση του έργου μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου