Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

2η Συνάντηση Θεατρικής Ομάδας

Κατα την 2η συνάντηση της ομάδας συζητήθηκαν οι επιλογές σταθερής ημέρας για τις συναντήσεις, ο χώρος και ο χρόνος συναντήσεων , τα κριτήρια επιλογής θεατρικών έργων για παράσταση. Εγινε μια ανάγνωση σκηνών απο το έργο της Χαρούλας Αποστολίδου "Που είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;" και καθορίστηκε η επόμενη συναντηση για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2.30μμ στην αίθουσα του 2ου ορόφου της διοίκησης.
Απο την ανάγνωση φάνηκε η διάθεση των συναδέλφων να "παίξουν" και να εκφραστούν μέσα απο τους ρόλους του κειμένου. Η επιλογή του κειμένου δεν είναι η οριστική , μια και θα εξαρτηθεί απο την διαθεσιμότητα των συναδέλφων μέχρι την προθεσμία οριστικής απόφασης συμμετοχής η οποία καθορίστηκε να είναι η 2η συνάντηση του Ιανουαρίου.
Για την αρχική περίοδο προετοιμασίας αποφασίσθηκε οι συναντήσεις και οι πρόβες να είναι τρίωρες , μία φορά την εβδομάδα. Στην δεύτερη περίοδο -Μαρτιος, Απρίλιος, Μάιος- θα χρειαστεί οι πρόβες να γίνουν δύο φορές την εβδομάδα. Ακούστηκαν διχασμένες απόψεις για το άν οι συναντήσεις θα είναι μεσημέρι μετα την λήξη της πρωινής βάρδιας ή το βράδι στις 8μμ. Αποφασίστηκε να ακολουθήσουμε εναλλασσόμενη επιλογή , δηλαδή μία εβδομάδα μεσημέρι και μία βράδι για να ικανοποιηθούν και οι δύο επιλογές και ταυτόχρονα να αναδειχθεί η λειτουργικότερη ώρα.
Στην επόμενη συνάντηση θα παίξουμε θεατρικό παιχνίδι και θα δοκιμάσουμε ασκήσεις επικοινωνίας με την καθοδήγηση του Γιώργου Εργά, μέλους της ομάδας και φοιτητή στη σχολή θεάτρου του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου